lauantai 2. toukokuuta 2015

Ohi on

Kausi nimittäin. Intissä TJ on vielä 12.

Mutta joo, on ollut vähän hiljasta? Päivittelyt ovat jääneet tuonne Facebookin puolelle. Sinne on vaan niin kätevä laitella yksittäisiä kuvia ja lyhyitä päivityksiä päivän puuhista. Täällä pitäis aina jaksaa kertoa vähän syvemmin ja pidemmin. No, tässä ois nyt sitä syvempää ja pidempää sitten! Eli miten on kausi mennyt?

Kausi alkoi Keski-Euroopan jäätiköiltä, joilla tuli treenattua heinäkuun lopulta lokakuuhun asti. Marraskuu kului Suomessa, lähinnä Levillä sekä kauden ensimmäisten kisojen, että treenien parissa. Joulukuusta helmikuuhun hommat keskittyivät milloin minnekin päin Keski-Eurooppaa. Maalis-huhtikuussa lätkyteltiin kotilumilla ja länsinaapurissa.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen? Erikoistuminen pujotteluun, onnistumiset FIS-kisoissa, rämpiminen Eurooppacupeissa, kaksijakoiset kisat, tunteiden vuoristoradat ja mielettömän hienot treenipäivät mahtavissa paikoissa.

Entäpä tulokset? FIS-pisteet eivät laskeneet, mutteivat myöskään merkittävästi nousseet. Sain kuitenkin paremmin vakiinnutettua tasoni pisteideni mukaisiksi. Kevään kisat sujuivat paremmin kuin hyvin. Kovin juttu niistä lienee pujottelun SM-hopea. Pari tosi hyvää päivää osui myös Keski-Euroopan FIS-kisoihin. Lopetin kauden urani pisimpään ulosajottomaan putkeen (13 kisaa), joka ei ole vieläkään katkennut. Suurpujottelun SM-kisoissa laskin treenimääriini nähden hyvin ja yllätin itsenikin positiivisesti. Kauden loputtua sain vielä tiedon kuuluvani yhä ensi kaudella B-maajoukkueeseen.

Tällä kaudella toden teolla alkanut eurooppacup-ura ei oikein ottanut tuulta alleen. Ulosajot painoivat, enkä huonokuntoisilla radoilla saanut tarpeeksi rohkeaa laskemista aikaiseksi. Kauden suurin pettymys oli nuorten MM-pujottelussa toisen kierroksen tiputus sijalta 9 sijalle 20.

Kauden saavutuksia:

-pujottelun SM-hopea
-viisi kertaa alle 20 pistettä pujottelussa
-parhaat tulokset 14 ja 16 pistettä (Zagreb ja Sundsvall)
-ensi kaudelle 15 pistettä ja maailmanlistan sijoitus 150 paikkeille
-kuusi podium-sijaa
-ruotsinmestaruuspujottelun 4. sija
-nuorten MM-pujottelu 20. sija
-Levin maailmancup 50. sija
-10 Eurooppacup-starttia, paras sijoitus 43.
-sotilaiden joukkuemaailmanmestaruus suurpujottelussa
-suurpujottelun SM 7.

Kausi ei kokonaisuudessaan ollut mitään ilotulitusta. Tärkeintä kuitenkin on, että tiedän kehittyneeni laskijana. Parhaiten huomaan sen vertaamalla viimeisimpiä laskuvideoita vuoden takaisiin.

Laitanpa siis tähän kauden parhaan yksittäisen kisalaskun. Kyseessä todella kovatasoinen Obdachin FIS-pujottelu, jossa laskin ensimmäisellä kierroksella numerolta 16 sijalle 3. Tämä lasku enteili hyvää, sillä seuraavassa kisassa Kroatian Zagrebissa laskin kauden parhaan tuloksen.



Maria Almin Hinterreit toimi hyvänä treenitukikohtana Keski-Euroopan reissuilla

Pozza di Fassa oli kanssa ihan ok

Junnu-MM Hafjellissa oli talven hienoimpia reissuja

 Ruotsin Bodenista tuli sotilaiden maailmanmestaruus

 Ei ollut olympiamitalistista vastusta


 SM-suurpuikasta irtosi 7. sija. Kuva: Jussi Väätäinen

Kuva: Jussi Väätäinen 

Kuva: Jussi Väätäinen 

SM-pujottelu. Kuva: Jussi Väätäinen


Lopuksi haluaisin osoittaa todella ison kiitoksen kaikille tukijoilleni. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti