perjantai 1. elokuuta 2014

Passo dello Stelvio

Kaksi lumipäivää takana.

Uusi kausi alkoi lennolla Milanoon. Ajomatkalla kohti määränpäätä eivät olosuhteet todellakaan näyttäneet lupaavilta. Perillä meidät otti vastaan reipas vesisade ja 7 lämpöastetta. Fiksuna matkaajana olin varustautunut sään mukaisesti sortseihin ja T-paitaan.

Majoitumme lähes 3000 metrissä, joka tuo oman haasteensa päivän rasituksista palautumiseen. Harjoittelussa tulee siis ennen kaikkea keskittyä laskemiseen, eikä kovin rasittaviin fysiikkatreeneihin mielestäni kannata käyttää ylimääräistä energiaa. Tähän mennessä väsymys on vielä hyvin kurissa.

Paikkana Stelvio on karu ja elämä rajoittuu täysin hotellin ja rinteen välille. Paikalla onkin ainoastaan harjoitusryhmiä, joille riittää kun on rinne laskettavana.

Eilen menimme ensi kertaa mäkeen pienen aamuisen arpomisen jälkeen. Sumun takia näkyvyys oli huono ja lämmin sää oli pehmentänyt rinteen. Laskimme kuitenkin suhteellisen paljon hakien tuntumaa sekä puikka-, että suurpuikkasuksiin.

Tänään vastoin kaikkia odotuksia aurinko toivotti hyvää huomenta täydellä teholla. Kovimmat sekopäät olivatkin laittaneet radan pystyyn jo kuuteen mennessä. Olosuhteet olivat hyvät, joskin rinne pehmeni hiljalleen päivän mittaan. Ohjelmassa oli perusasioiden hiomista yhtä lailla radalla kuin sen ulkopuolella, pääasiassa suurpujottelun osalta. 3,5 kuukauden kesätauko ei ole onneksi juurikaan kadottanut laskutuntumaa. Tämä on tottakai hyvä lähtökohta kauteen.

Kuten jälleen tuli todettua, alpeilla harjoitteluun tuo haastetta jatkuvasti vaihteleva sää. Ottaen kuitenkin huomioon, että tänään on elokuun ensimmäinen päivä, ovat asiat hyvin. Toivotaan loppureissulle parasta.



Eilinen näytti tältä





Tänään oli hyvä.



Leiristä toisenlaista näkökulmaa voitte hakea osoitteesta http://www.skisport.fi/blogit/unelmien-alppimatka/. Kirjoittajana toimii Juha Haavisto, joka pääsi leirille mukaan "Unelmien äkkilähtö"-kampanjan myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti